czwartek, 3 października 2013

Domowy kebab


Hej! Wracam do Was z kolejnym postem kulinarnym. Wczoraj mnie naszło na kebaba, ale stwierdziłam, że nie ma sensu wydawać kasy na jedzenie na mieście, więc przygotowałam go sama w zaciszu własnej kuchni :)
Pycha :)
 
Składniki:
- tortilla,
- pierś z kurczaka (w zależności od ilości osób i ilości zjedzonych kebabów na osobę - ja na 2 osoby po 2 kebaby na głowę, biorę ok 50-60 dag piersi),
- sałata,
- cebula,
- pomidor,
- przyprawy,
- sos czosnkowy.
 
Przygotowanie:
Mięso kroimy drobniutko i podsmażamy na patelni. Gdy nabierze koloru, dodajemy przyprawy (są specjalne mieszanki przypraw do kebaba, ale możemy też dodać różnych innych przypraw, na które mamy ochotę. Ja zawsze dodaję czosnek i ostrą paprykę). Podczas, gdy mięso się smaży w przyprawach, kroimy pomidora na plasterki i cebulę na talarki. Podgrzewamy lub podsmażamy tortille. Następnie na ciepłą i chrupiącą tortillę nakładamy sałatę, pomidora, cebulę, mięso i polewamy sosem czosnkowym. Zawijamy i owijamy folią aluminiową, żeby kebab się nam nie rozpadł.
Smacznego! 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...